Aquest curs 2018-2019 tornam a obrir la biblioteca escolar amb molta d'il·lusió. Les Maletes Viatgeres estan en marxa i els ajudants de biblioteca ja fan les seves feines amb moltes ganes . Na Margalida Pons continua amb la biblioteca de pati i amb les activitats d'animació a la lectura. Aprofita les sessions de contacontes als alumnes de 1r i 2n de Primària per a ensenyar com està organitzada la bilbioteca i com funciona el servei de préstec.

 Avui ha vengut el grup desdoblat de 1A (grup A)  a escoltar i mirar l'àlbum Els fills de la bruixa, d'Úrsula Jones (text) i Russell Ayto (il·lustracions), editat per Destino. Els infants han passat molt de gust i han participat molt. Na Margalida els demanava què passaria després de cada conflicte i ells feien les seves prediccions amb molta d'imaginació. Com que era el seu primer dia de contacontes  de 1r curs, na Margalida els ha fer conèixer un poc més la biblioteca i els ha convidat a dur-se'n llibres en préstec cada divendres de 2 a 3.


També han tengut sessió de contacontes el grup desdoblat de 2A  (grup A). Amb la pols d'imaginació a damunt el cap de cada infant , na Margalida els ha preparat per a escoltar el conte popular El moix amb botes sense suport visual.




Com que tenim 11 ajudants nous de biblioteca durant el temps de pati hem refet el mural de feines de manera que tots tenguin una tasca concreta durant cada sessió i a la vegada hem preparat una explicació escrita de cada tasca. Així, des del primer moment, saben el que han de fer de manera bastant autònoma. Els tres ajudants que ja ho eren el curs passat ajudaran els nous en les feines més delicades, com les de l'ordinador i les de col·locar els llibres al seu lloc.