CROMOCONTES PER A 1R I 2N

9 de febrer de 2019

A partir del mes de gener d'enguany els cursos de primer i segon de primària tenen uns quadernets- cromocontes que completen després de participar a la sessió d'animació a la lectura que na Margalida Pons fa a la biblioteca escolar. Amb el títol Els meus contes aquest quadernet permetrà als infants recordar els contes i rondalles que s'han contat, i servira també per a compartir aquestes vivències tan especials i emocionants amb les tutores i les famílies.

Per a cada sessió hi ha una pàgina i en total n'hi ha 7 d'impreses i 2 en blanc per a sessions extra. Quan es llegeix o es conta un llibre o un àlbum il·lustrat, l'infant rep la portada petiteta en color (un cromoconte) i n' ha d'escriure el títol, el nom de l'autor i de l'il·lustrador. Si s'ha explicat un conte popular o una rondalla, l'infant n'ha d'escriure el títol i fer una feineta personal (dibuixar, encerclar, completar...).

La idea dels cromocontes la vàrem aprendre de Jaume Centelles, un mestre molt savi i creatiu en el tema de l'animació a la lectura que té un web interessantíssim que vos recomanam vivament.  Moltes escoles també s'han apuntat a fer cromocontes perquè als infants els encanta i és una eina útil.