HÄNSEL I GRETEL AMB TEATRE D'OMBRES

23 de juny de 2019
Dimarts de la setmana passada els ajudants de biblioteca dels divendres de 2 a 3 varen fer la representació del conte "Hänsel i Gretel" amb un teatret d'ombres per a tots els cursos d'Educació Infantil i de primer de Primària. L'havien estat preparant durant tot el curs, mitja horeta, després de les tasques de biblioteca.

A principi d'octubre, de totes les possibilitats que hi havia per a preparar un contacontes per als petits de l'escola, els sis integrants del grup, tots ells de 6è, varen decidir el conte i la manera de contar-lo.

Primer dibuixaren els personatges, els arbres i la caseta de xocolata. Després, la feina de passar els dibuixos a cartolina negra, retallar, articular els braços i posar els pals i filferros ho va fer la mestra. Empràrem un teatre de fusta que teníem, amb una pantalla de roba blanca, i un llum amb braç flexible.

Un cop triats els personatges, revisàrem entre tots la versió del conte que teníem al llibre Per fat i fat, d'Elisabet Abeyà i Catalina Valriu, i els alumnes proposaren canviar el final. Amb aquestes instruccions, la mestra va preparar el llibret, que podeu veure aquí.

Narradores: Angela i Carmen
Hänsel: Óscar
Gretel: Sofía
Madrastra: Érika
Bruixa i pare: Esmeralda

L'experiència de treballar amb un teatret d'ombres és ben especial. Els que estan a darrere del teatret no veuen el resultat del que fan. Per això és difícil fer teatre d'ombres. Però l'entusiasme i la col·laboració dels sis integrants del grup va fer possible muntar l'obreta, i de manera força autònoma.  Vegeu un trosset de l'obra enregistrat des de darrere:


Aquest és el teatret d'ombres que hem utilitzat: