RECOMANACIONS PER A L'ESTIU 2020

23 de juny de 2020

Ha arribat l'estiu i aquesta estació és un temps immillorable per a relaxar-nos i llegir. Els dies són llargs i hi ha temps de fer moltes coses,  de passar-ho bé fent activitats a fora de les cases i de gaudir d'estones de tranquil·litat i d'emoció amb els llibres.

Tenim moltes propostes i molt variades. Més que mai, a causa del confinament per la Covid-19, biblioteques i entitats del món del llibre ens han oferit les seves seleccions.

En primer lloc, hem triat per a recomanar-vos alguns dels llibres que proposen les biblioteques de Barcelona:



També vos recomanam especialment el llibre A d'armari , un llibre de poemes de l'escriptor mallorquí Miquel Àngel Llauger, que figura a la llista  dels millors llibres per a infants i joves publicats a Espanya durant el 2019, elaborada per l' OEPLI.


A continuació podeu veure  unes quantes propostes i seleccions de llibres molt interessants:

CAP NEN/A SENSE CONTE

Es tracta d'un projecte literari que va començar fa uns anys i que ha afegit títols any rera any. Són contes que no es venen: es poden descarregar, per a llegir i pintar, i també es poden veure com a vídeocontes .




ESTIU CONFINAT  Guia infantil i juvenil d'estiu CLER 2020

El grup CLER  està format per professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines, que han volgut fer una guia especial per a aquest estiu


GUIA DE LECTURA "ESTIU 2020"

El seminari de coordinació de Biblioteques Escolars de Gràcia és qui ha preparat aquesta selecció:

15 CONTES DE PRINCESES VALENTES I PRÍNCEPS SENSIBLES

Aquest recull l'ha fet la fotògrafa i sociòloga Cristina López. Hi trobareu tots els contes molt ben comentats. Ella els presenta en l'edició en castellà, però molts dels títols també els podeu trobar en català.


BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES

Cada any, quan comencen les vacances d'estiu, vos convidam a visitar les biblioteques públiques. Malhauradament enguany tot és diferent: la gran majoria estan tancades. Però tenim la sort que unes quantes biblioteques de Palma s'han posat a rumiar  i han creat una proposta excel·lent. El nostre bibliotecari de referència, en Tomeu Mulet, ens ha fet arribar aquesta informació i les altres que  hi ha a continuació. Mirau aquesta Màquina de lectors i lectores:



També obre les portes la biblioteca  de Nou Llevant:


I també la biblioteca de Can Sales
Esperam que aprofiteu algunes d'aquestes propostes i que passeu molt bon estiu!