RONDALLES I CONTES

10 de juliol 2020

Hem preparat un symbaloo de rondalles i contes que pensam que vos poden agradar. Moltes d'aquestes rondalles i d'aquests contes varen ser penjats a Youtube durant els mesos de confinament i esperem que encara siguin accessibles durant molt de temps.

Les rondalles del primer grup són animacions de la col·lecció de llibres "Rondalletes. Contes de rondalles per a infants", editats per Satie Produccions Audiovisuals entre els anys 2005 i 2009, els textos de les quals són de Joan Bibiloni i les il·lustracions, de Pere Pascual.  Aquestes rondalles animades es varen emetre per IB3 i es poden trobar al canal IB3 Junior de Youtube. Tenen una cosa molt especial: hi ha una cançó molt maca al final de cada rondalla. Les cançons de totes les rondalles es varen publicar a l'àlbum musical Contant, Cantant!-Rondalletes, editat també per Satie Produccions Audiovisuals.


El segon grup l'integren 22 rondalles de l'Aplec de Rondaies Mallorquines d'En Jordi d'es Racó, que va escriure Mossèn  Antoni Maria Alcover. Es tracta d'enregistraments fets per un equip de locutors dirigits pel filòleg Francesc de Borja Moll l'any 1959 i que es varen emetre per Ràdio Popular. Són unes lectures dramatitzades d'una gran qualitat i expressivitat, tot un tresor. Es poden trobar totes aquelles sensacionals gravacions als 12 CD publicats per l'editorial Moll. La Nova Editorial Moll va fer accessibles els enregistraments de les vint-i-dues rondalles que vos presentam, per a ajudar a passar el confinament. Gaudiu-ne!



I en el tercer grup hem inclòs els contes del "Canal de na Catalina Contacontes", a Youtube també.  Passareu molt de gust d'escoltar aquests relats i de mirar els àlbums il·lustrats que ens fa conèixer. Tot un encert que ens hagi fet el regal d'aquests vídeos!

Podeu veure el Symbaloo de rondalles i contes a la part de dalt d'aquest mateix blog.