WEBS GRATUÏTS PER A LLEGIR O ESCOLTAR LLIBRES ONLINE


2 de setembre de 2020

Avui volem compartir amb vosaltres alguns webs que ens han resultat molt útils a nosaltres per a accedir a llibres i que són totalment gratuïts.

Un dels primers  llocs web que ens han proveït d'una experiència molt positiva ha estat "El libro total - La mayor plataforma digital del libro en español" https://www.ellibrototal.com/ltotal/ . A nosaltres ens va arribar gràcies al whatsApp, amb un vídeo que en fa un tutorial molt curtet i clar:


Si el voleu veure directament a Youtube amb pantalla total clicau damunt
https://www.youtube.com/watch?v=vbtoXZYFIDo

Aquesta plataforma ofereix 2192 audiollibres, que són una excel·lent opció si tenim poc temps per  a seure i llegir. Així, mentre feim feines com cuinar, adesar la casa, cosir, pintar, fer bricolatge o el que sigui, podem gaudir de joies de la literatura que ens llegeix qualcú. Els llibres d'aquest web que nosaltres hem escoltat eren llegits per un sol narrador, sempre el mateix.

Un altre web que ens sembla molt interessant és https://archive.org/. Té més de 20 milions de llibres i textos per a descarregar, però el recomanam especialment pels 14.427 audiollibres, que podeu escoltar clicant sobre el requadre LibriVox


A continuació, heu d'escriure el títol que vulgueu al requadre on diu  Search this collection. Nosaltres hem cercat Don Quijote i aquí podeu veure el resultat de la cerca:


 Aquest estiu hem escoltat els dos volums del Quixot. Ha estat una experiència fantàstica. Cada dos o tres capítols del llibre són llegits per un lector diferent, de qualsevol part del món: d'Argentina, de Castella, de Barcelona, del País de Gal·les, de Califòrnia..., homes i dones amb els seus accents peculiars. 

Altres webs que hem conegut però que encara no hem utilitzat són:
ebiblioteca.org Ofereix més de 143.203 llibres per a descarregar;

https://www.biblioteca.org.ar/  Ofereix 37.235 llibres, xifra que es va actualitzant.Si clicau sobre "Catálogo general" es desplega tot el contingut, on podeu trobar llibres infantils en PDF que es poden llegir a la pantalla de l'ordinador, sense descarregar-los;

https://www.gutenberg.org/ Web en anglès que ofereix 60.000 títols.