EL JOC DE L'OCA RIALLERA I ALTRES MATERIALS ATRACTIUS I ÚTILS

9 de març de 2023

El Dia de les Illes Balears la paradeta de la Direcció General de Política Lingüística oferia uns materials realment interessants, ben editats i bonics, adequats per als infants, per a les famílies i per als nouvinguts. Ara ja els tenim a la biblioteca de l'escola i estan a la vostra disposició.

Un d'aquests materials és el Joc de l'oca riallera, acabadet de sortir del forn el desembre de 2022. Com podeu veure a la fotografia, es tracta d'una variant del joc de l'oca que funciona a base de cartes amb frases que el jugador ha de completar correctament per a poder avançar pel tauler. Hi ha dos nivells de dificultat. El disseny és realment bonic i els materials són sostenibles: paper, cartó, roba i fusta.




Aquí podeu veure una carta del nivell 1 i una altra del nivell 2. 


El Joc de l'oca riallera  es pot descarregar. Trobareu tota la informació sobre les característiques del joc i l'enllaç per a descarregar-lo aquí.


Un altre material que ens ha agradat molt és el llibret Viure a les Balears. Vocabulari en imatges, reeditat l'any 2022 per l'Institut d'Estudis Baleàrics i la Direcció General de Política Lingüística. Es tracta d'un vocabulari bàsic en imatges, en nou idiomes: català, espanyol, francès, italià, alemany, portuguès, anglès i romanès. Conté devers 1000 paraules classificades per temes de la vida quotidiana. Per a més informació i per a sol·licitar exemplars clicau aquí..





I finalment tenim 8 fullets sobre esports, en forma de tríptics: ciclisme, atletisme, handbol, futbol, esports aquàtics, muntanyisme, bàsquet i gimnàstica. A cada tríptic es fa una explicació sobre l'esport i s'hi inclouen el vocabulari i les expressions importants.Tot un encert!