DOS GRAN DIBUIXANTS DE CÒMIC ENS HAN DEIXAT: FER i QUINO

 2 d'octubre de 2020


Si voleu saber més coses de Fer, podeu consultar la viquipèdia i la wikipedia.

Per ventura vos agradarà llegir l'entrevista "L'art de fer riure", que va sortir publicada a l'Avui-Diumenge el 20-03-1999.



QUINO, EL PARE DE NA MAFALDA

El passat 30 de setembre va morir l'humorista gràfic argentí Quino, creador de na Mafalda, una  nina entranyable, aguda i crítica amb la societat que l'envolta, d'una absoluta actualitat.

Les primeres tires còmiques de na Mafalda varen ser publicades l'any 1964 i varen continuar apareixent fins al 1973 en què Quino va decidir que ja no en crearia més de noves. A les tires còmiques d'aquests nou anys s'incorporaren progressivament els amics de la colla de na Mafalda: en Felipe, en Manolito, na Susanita, en Miguelito, en Guille i na Libertad. Les tires còmiques s'han editat reiteradament recollides en forma de volum i traduïdes a més de trenta idiomes. També se n'han fet adaptacions a dibuixos animats.

Aquests dies trobam molta d'informació a Internet sobre Quino i sobre Mafalda. Aquest article a El País vos pot agradar:

https://elpais.com/cultura/2020-09-30/fallece-quino-creador-de-mafalda-y-el-dibujante-mas-internacional-del-idioma-espanol.html

A nosaltres ens ha agradat molt aquest vídeo:


També podeu accedir a la informació sobre Quino que hi ha a la viquipèdia i a la wikipedia.