DOS MATERIALS NOUS

 13 de març de 2022

Fa pocs dies ens va arribar un exemplar per a cada aula del llibre Les portes del Mar, que té per subtítol Un recorregut pels ports d'interès general de les Illes Balears. El publica l'Autoritat Portuària de Balears. Els textos són en català i en espanyol i està molt ben il·lustrat. A més de presentar-nos de forma molt didàctica els ports de Palma, Eivissa, Maó, la Savina i Alcúdia, ens permet conèixer-ne els respectius pobles i ciutats, els distints tipus de vaixells, les indústries, els oficis, la seva flora i fauna i els fars. 


A la butxaca de la contracoberta hi ha cinc targes-joc i amb cada cinc exemplars ens han arribat també tres pòsters dels ports de Palma, Alcúdia i Maó. Tot plegat és una gran eina de coneixement i treball que ja està a la vostra disposició.



L'altre material que ens ha arribat fa poc és El que tu vulguis. Filosofia visual per a nens, d'Ellen Duthie i Daniela Martagon, publicat per l'editorial Wonder-Ponder. És un llibre-joc, presentat dins una capsa, que convida a pensar sobre la llibertat d'una manera seriosa i divertida a la vegada.  Està adreçat a lectors de 8 anys en endavant. A la nostra escola ja l'ha provat un mestre amb un grup reduït de tercer de primària per a treballar valors i ens ha explicat que els alumnes varen participar més que mai.