Maletes viatgeres

Les Maletes Viatgeres van a passar una setmana a la casa de cada alumne de l'escola. Totes les aules tenen la seva maleta, que va rodant des de l'octubre al maig. A dins de cada maleta  hi ha sempre un àlbum il·lustrat, un conte popular, un llibre de coneixements, un llibre de poesia, un llibre de manualitats o de cuina, un CD de cançons, un DVD,  un quadern i un bolígraf. A més, les maletes d'Educació Infantil i de 1r i 2n de Primària tenen també un peluix relacionat amb el llibre de coneixements o amb un dels contes.

Les famílies i els infants escriuen al quadern els seus comentaris i moltes vegades hi fan dibuixos o hi aferren fotos. Això ens agrada molt i ens serveix per a fer canvis i millores.

La feina dels tutors és fonamental perquè la maleta viatgi a totes les cases i no es perdin ni es rompin els materials. Se solen donar el divendres i es recullen el dimecres o el dijous següent. Els tutors revisen el contingut de la maleta quan l'infant la torna i així es pot solucionar qualsevol problema abans de donar la maleta a un altre infant. A principi de curs, quan els tutors reben les seves maletes, reben també un escrit recordatori de la seva important tasca.

Quan acaba el curs escolar les responsables de la biblioteca recollim les Maletes Viatgeres i feim una revisió més a fons. Apuntam totes les incidències, maleta per maleta, i feim les feines que necessiten més temps com comanar llibres nous, la substitució d'alguns materials o la neteja dels peluixos. També llegim els comentaris dels quaderns. El mes de setembre resolem totes les incidències: adobar un poc alguns llibres, catalogar i preparar els nous, canviar algunes fundes de CD i DVD, canviar folres i bolígrafs si és necessari, canviar el quadern si s'ha acabat  i netejar-ho tot. I el mes d'octubre els donam el sus!