LES VACANCES DE NADAL, TEMPS PER A VISITAR LES BIBLIOTEQUES, TEMPS PER A LLEGIR

 16 de desembre de 2022




S'acosten quinze dies sense escola i els infants podran gaudir d'un temps diferent, més lliure.  I què millor que poder visitar una biblioteca pública i poder triar entre totes les novetats, tots els llibres de coneixements i d'imaginació, tots els còmics, tots els àlbums, poder remenar, cercar, fullejar i llegir? A més de l'estona de lectura a la mateixa biblioteca, és fantàstic poder dur a casa llibres en préstec.


Als pares, padrins, oncles i germans grans, us encoratjam a acompanyar els infants de la vostra família a una biblioteca pública i aprofitar aquest gran recurs gratuït. 




Sabem que llegir té nombrosos beneficis: millora les habilitats lingüístiques, millora la memòria, desperta la imaginació, fomenta la creativitat, aporta valors i coneixença del món i, sobretot, és una gran font de plaer. 

  Llegir i contar contes als infants té els mateixos beneficis. Per això paga molt la pena passar una estoneta cada dia fent-ho. Els contes populars i els àlbums i·lustrats són una gran eina.  Als infants més grandets, seria bo llegir-los relats llargs -encara que ells ja sàpiguen llegir- , que els facin submergir dins la història i els permetin fer hipòtesis del que passarà, comprendre pel context i empapar-se del llenguatge escrit.  

Jaume Centelles, com cada any, ha preparat unes recomanacions de lectures per a aquest Nadal. Les podeu trobar al seu magnífic blog, a l'entrada publicada el 23 de novembre de 2022.

MOLT BONES FESTES I FELIÇ ANY 2023!