DIA 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

 Dilluns, 8 de març de 2021

Avui se celebra el Dia Internacional de les Dones amb l'objectiu de reivindicar la igualtat de drets i l'empoderament de les dones per a ser escoltades, per a controlar les seves vides, per a accedir a la cultura, a la ciència, a l'art i al treball en tots els camps professionals. Només amb la igualtat de drets entre homes i dones podrem construir un món just i un món en pau. 

A la nostra biblioteca escolar tenim tots aquests llibres, que estan a la vostra disposició:

Si vos agraden les biografies, també tenim les d'aquestes dones que varen destacar en diferents camps:

I aquí teniu les novetats que hem acabat de rebre:


En el web https://www.educaciontrespuntocero.com es fa un recull de 35 llibres que poden ajudar a avançar en aquesta igualtat. 

Al blog https://lilaielscontes.com/blog ens proposen uns "Contes per a celebrar el dia de la dona":


Al següent enllaç trobareu l'explicació de l'efecte Matilda, una discriminació que han sofert moltes dones científiques. És necessari canviar aquest fet i fer conèixer que moltes dones han tengut un paper essencial en la ciència, que ha estat silenciat i amagat.



El calendari del 2021 de l'STEI Intersindical,  ens presenta un recull força complet de dones escriptores en el temps, amb unes il·lustracions molt atractives i unes propostes didàctiques per a tots els cicles educatius a les darreres pàgines:

Hem trobat alguns contacontes a Youtube d'alguns dels llibres que tenim a l'escola o que són a les seleccions anteriors. Són a favor de les nines, de la igualtat, de la no discriminació... Esperam que vos agradin: