DIA MUNDIAL DE LA POESIA

 20 de març de 2021

El Dia Mundial de la Poesia se celebra el 21 de març d'ençà de 1999, dia en què va ser proclamat per la UNESCO  amb l'objectiu de fer costat a la diversitat lingüística a través de l'expressió poètica i donar a les llengües amenaçades l'oportunitat de ser sentides. Aquesta celebració vol promoure la lectura, l'escriptura, la publicació i l'ensenyament de la poesia a tot el món, i fer conèixer i impulsar els moviments poètics internacionals, nacionals i regionals.

Aquí teniu un recull de 40 propostes per a treballar la poesia a l'aula, des d'Educació Infantil fins a 4t d'ESO que ens ofereix l'XTEC que ens han semblat força interessants:


També ens han agradat molt les propostes sobre poesia que fa el web "Lapicero mágico":

Com que no pot faltar cap poesia en el seu dia, aquí en teniu una de Miquel Àngel Llauger  que es titula "Llit".  Es troba al seu llibre A d'armari. Un abecedari de les coses de casa, publicat per Eumo Editorial. Les il·lustracions de Gibet Ramon també són precioses. Tenim el llibre a la biblioteca escolar, a la vostra disposició:



I si voleu poesies sobre animals del gran poeta Josep Carner, podeu accediu al web "Bestiari", on les podreu llegir i, a més,  també les podreu escoltar molt ben recitades i fins i tot convertides en cançons.