RECURSOS PER A TREBALLAR EL DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

 23 de gener de 2022

S'acosta el 30 de gener, en què celebram el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Fa poc hem conegut un recull de recursos que ens poden ajudar a treballar el tema a l'escola i a casa.

El recull l'ha fet na Nati Bergadà, mestra i psicopedagoga, que amb molta generositat comparteix un caramull d'idees i materials als seus blogs, molt interessants i útils per a mestres i famílies. Els podeu veure clicant aquí.

Per al dia de la No-violència i la Pau ens ofereix aquest recull on trobareu frases cèlebres, contes, poemes, curtmetratges, vídeos, cançons i mandales. 


Com cada any, a la nostra biblioteca escolar podeu trobar els materials que tenim sobre el tema, des de contes com En Flon Flon i la Museta, Los niños no quieren la guerra o El llapis màgic de la Malala, fins a articles de la revista Reporter Doc, llibres de no ficció  i materials per als mestres. 

Volem destacar el lot de 25 exemplars del llibret La guerra i la pau, dels filòfofs Michel Puech  i Brigitte Labbe, que tenim a la biblioteca i estan a la vostra disposició. Són adequats a partir de 8 anys, i és recomanable fer-ne una lectura compartida perquè genera moltes preguntes i fa pensar. El llibre forma part de la col·lecció "Pensa-hi", "una sèrie de llibres clars, directes i divertits per acostar els infants al món de les idees".D'aquesta col·lecció tenim un exemplar de la majoria dels títols: La violència i la no-violència, El coratge i la porL'èxit i el fracàs, Manar i creure, El respecte i el menyspreu, El cos i la ment, La paraula i el silenci, L'home i l'animal, La natura i la contaminacióDe veritat o de mentida?, La vida i la mort, Déu i els déu i L'orgull i la vergonya.