CONEIXEU AQUESTS EXCEL·LENTS RECURSOS EN LÍNIA?

 Dimecres 6 de març de 2024

Avui volem parlar-vos d'uns recursos molt útils per a l'escola i també per a les famílies, tots creats pel Consell de Mallorca i totalment gratuïts.

El primer és Mallorcat, que és una plataforma d'autoaprenentatge de la llengua catalana. Inclou 31 temes que permeten treballar el vocabulari, els diàlegs entre els personatges i els verbs que fan servir. El vídeo introductori mostra molt bé tot el que permet treballar. El trobareu a la seva pàgina d'inici.

El segon recurs és el Foneticat, un material dissenyat per a persones que parlen català i volen perfeccionar-ne la pronúncia. És molt útil per als mestres que vulguin donar un model genuí de llengua oral i per a qualsevol que vulgui millorar la seva pronúncia.




Un altre recurs realment interessant és Jugam en català, que és un dossier de jocs i activitats dinàmiques, algunes amb un component musical. A més de la descripció de com es juga o de com es participa, hi trobareu material fotocopiable i un banc de recursos molt complet.




Dins el banc de recursos del dossier volem destacar aquesta selecció de cançons per als infants, moltes de les quals formen part de danses o jocs. Per a poder-les escoltar és necessari registrar-se a Spotify gratuïtament, si no hi estau ja registrats. Als vostres alumnes i als vostres fills segur que els encantaran aquestes cançons!



També ens encanta aquest llibre de benvinguda a l'illa de Mallorca, que es pot descarregar en format PDF i que es troba al web https://llenguamallorca.cat/